Skip to content
Menu

Rahastus

EPill-i algkapital pärines 2020. aasta Sotsiaalministeeriumi ja Eesti Puuetega Inimeste Koja (EPIKoda) strateegilise partnerluse projektist. Projekti eesmärk oli luua katusorganisatsioon psüühikahäiretega inimeste ja nende lähedaste jaoks.

2023 aastal sai EPill rahastuse Sotsiaalministeeriumi strateegilise partnerluse taotlusvoorus projekti “Kogemus õpetab” elluviimiseks. Projektile eraldati kokku 164 990,00 eurot, millest Sotsiaalministeeriumi toetus moodustas 163 340,10 eurot. See rahastus tagab projekti tegevuste jätkumise kolmeks aastaks.Projekti “Kogemus õpetab” eesmärk on vähendada psüühikahäirete ja vaimse tervise raskustega inimeste häbimärgistamist Eestis, keskendudes sotsiaalse, struktuurse, kultuurilise, meediapoolse ja enese häbimärgistamise vähendamisele.

Projekti tulemusel valmib kontseptsioon ja tegevusplaan häbimärgistamise vähendamiseks, keskendudes kogemuslugude jagamisele ning “kogemussõna saadikute” ettevalmistamisele, koolitamisele ja rakendamisele. Konkreetsete tegevustena:

  • Luuakse “Kogemuslugude hea tava ja parima praktika” juhendid, mis tehakse tasuta kättesaadavaks.
  • Salvestatakse ja kirjutatakse 11 professionaalselt ettevalmistatud kogemuslugu.
  • Moodustatakse EPilli esimene “kogemussõnade saadikute grupp”, kes läbib spetsiaalsed koolitused ja supervisioonid enesekindluse ja kommunikatsioonioskuste parandamiseks.
  • Valmib bränding, turundusstrateegia ning spetsiaalne sotsiaalmeedia kampaania, et vähendada häbimärgistamist ja suurendada avalikkuse teadlikkust vaimse tervise probleemide äratundmise, ennetamise ja ravi osas.
  • Korraldatakse kaks kogemusseminar-konverentsi.
  • Arendatakse koolitusprogramm, mida pakutakse teenusena tööandjatele, tervisespetsialistidele ja laiemale avalikkusele.
  • Kogemuslugusid ja “kogemussõnade saadikuid” kasutatakse avalikes esinemistes ja meediakajastustes, et suurendada teadlikkust ja murda stigmasid.

Need tegevused toetavad projekti eesmärki vähendada psüühikahäiretega inimeste häbimärgistamist ja suurendada nende sotsiaalset kaasatust.

Vaata ka:
https://www.sm.ee/asutus-ja-kontakt/asutus/strateegilised-partnerid